Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα νατοϊκή βάση στο Αιγαίο

Σήμερα οι κινητοποιήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενάντια στη νέα ΝΑΤΟική βάση

Αλυσίδα κινητοποιήσεων θα ξεδιπλωθεί σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οπότε και οι νησιώτες σε Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Κω, Κάλυμνο και Ρόδο ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα:


Στη Λέσβο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.
Στη Λήμνο, στις 8.30 μ.μ., στο Λιμάνι της Μύρινας.
Στη Σάμο, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.
Στην Ικαρία, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.
Στην Κω, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Καζούλη
Στη Ρόδο, οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 19 Ιούνη, με συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στο Ακταίον.
Στην Κάλυμνο στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, που στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» παραχωρεί τα πάντα: Ένοπλες Δυνάμεις, βάσεις και άλλες στρατιωτικές υποδομές, προσυπογράφει τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών κ.ά. Σε ό,τι αφορά τα σχέδια για νέα βάση σε νησί του Αιγαίου με το δέλεαρ της κατασκευής νοσοκομείου, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει ότι «οι λαϊκές ανάγκες σε Υγεία, Παιδεία κ.λπ. δεν ξεπουλιούνται και δεν υποτάσσονται στα σχέδια για νέες βάσεις στην Ελλάδα κι ενίσχυση των παλιών».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαϊκό κίνημα να μην επιδείξει καμία ολιγωρία. Σημειώνει ότι απαιτείται η συστηματική αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδίων, ο συντονισμός και η δράση με τους άλλους αγωνιστικούς λαϊκούς φορείς, ώστε να ματαιωθεί η παγίδευση του λαού στο επίκεντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Σε μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση στην Κω καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νήσου Κώ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου